Hvordan forløber 2+6 og 10 sessioners forløbene


Det handler ikke om at gå på kur, når man går på kur, er det for en periode, hvorefter man vender tilbage til sine gamle velkendte vaner og tager på igen- og måske mere end før.

Vi skal sammen arbejde os hen mod nogle permanente løsninger og tilstande og nå frem til et vægttab der holder. I nogle tilfælde er der et større behov for fokus på det mentale og i andre tilfælde er nogle enkelte justeringer i kosten nok.

Afhængig af hvor du/i er i livet og hvilke udfordringer der er, tager vi udgangspunkt i det. Vi laver en overskuelig plan der passer til din/jeres livssituation lige nu og vi laver sammen nogle realistiske mål.

Det er nemlig vidt forskelligt fra person til person hvad der fungerer, hvordan livssituationen er og hvad der er årsag til overvægten. For nogle er det bare nogle få kilo og lidt for meget "hyggespisning", og for andre er det mange kilo og måske overspisning eller følelsesspisning.


Alt i alt, så handler det om balance. Ingen restriktioner, ingen forbudte fødevarer. Alt er tilladt… med måde. Mad og søde sager skal nydes i passende mængder, med ro og god samvittighed.

Et forløb vil typisk se ud således:


Ved første konsultation vil jeg stille en masse spørgsmål og lære dig/jer at kende. Normalt vil jeg lave en kropsanalyse, hvor du/i bliver vejet, målt og får målt fedtprocent og muskelmasse. Dette er selvfølgelig kun hvis det ønskes (og hvis vi mødes fysisk), men det kan være god viden og for nogle motiverende. 


Når jeg/vi har fået afklaret og afdækket din/jeres situation, spisemønster, ressourcer og ønsker, så laver vi en "skridt-for-skridt plan" der passer til dig/jer og sætter nogle mål og fokusområderr. Det hele kan naturligvis justeres undervejs, og måske ændrer din/jeres situation sig, og så tager vi højde for det. 

Nogle har brug for få konsultationer, nogle har brug for flere med korte eller længere intervaller, det finder vi ud af undervejs. Afhængig af hvad du/i har behov for, vil tilgangen være mere eller mindre kognitiv, coachende og kostvejledende, i den rette cocktail der passer til dig/jer, for at du/i kan nærme dig/jer målet et skridt ad gangen.


Den første konsultation varer som regel op til 2 timer (2,5 for par), derefter omkring 1-1,5 time (1,5 for par), specielt de første gange, tager det lidt længere tid, og sidst i forløbet, som regel 1 times tid for 10 sessioners forløbet og ca. ½ time for 2+6 forløbet.