Om mig


Mit navn er Ulrikke, jeg er 46 år og uddannet Professionsbachelor i ernæring og sundhed samt kostvejleder med speciale i vægttab.


Derudover er jeg uddannet certificeret psykologisk coach og kognitiv- og metakognitiv psykoterapeut (4-årig). Jeg bruger både klassisk kognitiv terapi, metakognitiv terapi, ACT og CFT.


Jeg har brugt mange år på at studere og tale med mennesker der kæmper med vægten og deres forhold til mad, og der er ingen tvivl om, at et varigt vægttab sjældent sker gennem en kostplan eller en kur. Den største forhindring ligger i vores psyke, i vores vaner, vores travle liv og vores overbevisninger. Vi har en fantastisk krop, og hvis vi lærer at mærke efter, lytte til dens signaler, være god mod den og respektere den på alle måder, så følger en normal og balanceret vægt for det meste med. Vores vægt og forhold til mad, hænger i meget høj grad sammen med hvordan vi ellers har det og hvordan vi tænker.

Jeg brænder for at hjælpe mennesker med at få det godt, finde ud af præcis hvad der skal til for et varigt vægttab og et afslappet forhold til mad og vægt samt opleve den befriende forandring der følger med, både psykisk og fysisk. 


Jeg har de sidste mange år haft rigtig meget fokus på den psykologiske del, både gennem egne erfaringer, men også gennem kurser og uddannelse. Jeg ved hvad det kræver når livet er svært, men har også mærket på egen krop hvor langt man kan nå, hvor godt man kan få det, og hvor mange sidegevinster der følger med, når man arbejder med sig selv, skridt for skridt. For nogen vil det være en længere proces og for andre lidt nemmere, men det er ganske enkelt hele rejsen værd. 


Jeg har selv været på rejsen, og alt hvad jeg formidler har jeg selv gjort/prøvet og/eller praktiserer.  

Udover at være specialiseret indenfor spise- og sundhedspsykologi, er jeg også specialiseret i stress, selvværd og angst, og kører også rene terapiforløb via roihovedet.dk. Jeg har som nævnt selv kæmpet med både vægt, et forstyrret forhold til mad samt stress, angst og lavt selvværd. Derfor ved jeg, at grundarbejdet der skal gøres er det samme, og vores mentale tilstand er helt afgørende ifht. mad, vægt og krop.