Nyhedsbrev - September 2024
Gør madplanen NEM - det er vigtigt, læs her hvorfor og hvordan
Kender du det med, at NU skal det bare være - NU skal du leve sundere el. tabe dig.
..Og madplanen er en stor del af projektet.
👉 Du sætter dig ned, finder opskrifter, planlægger dag for dag og laver indkøbsliste.
Det er et stort arbejde..
…ikke kun at lave planen, men også at føre den ud i livet, og efter et par uger, er de gode ambitioner måske gledet ud i sandet.
Det der ofte går galt (uanset om vi taler madplan eller andre projekter). Det er at vi gør alting alt for besværligt og gaber over for meget. Vi har nogle intentioner om at det skal være ”perfekt”, og det holder bare ikke i længden 🛑
MEN DET ER ALLIGEVEL VIGTIGT AT PLANLÆGGE MADEN - HVORFOR ? 🤔
Ganske enkelt fordi det skaber ro i hovedet. Vi lever et travlt liv med alt for mange input og ting vores hjerne skal tage stilling til.
Mad og madlavning, er for mange noget der i forvejen fylder rigtig meget. Og går man rundt med et ønske om vægttab eller et ønske om at ændre madvaner, så gælder det om at få planlagt, så hovedet kan få MADRO.
MEN DET ER VIGTIG AT GØRE DET PÅ EN OVERSKUELIG, NEM OG FLEKSIBEL MÅDE
(FOR DIG, MILJØET OG DIN PENGEPUNG)
Det er en dårlig ide at gå efter ”den helt perfekte madplan”, både fordi den er besværlig at lave, men også fordi den bliver for ambitiøs, så selvom alt er planlagt, så ender den alligevel med at dræne dig, og ofte med en masse der ikke bliver spist.
✅ Prøv at løsne lidt op og skru ned for ambitionerne.
✅ Lav en LET & LØS plan for ugen i stedet!
Og der er altså ikke nogen der siger, at man skal spise varm mad hver dag. Rugbrød (el. sandwich), er ganske glimrende og kan sagtens være et hit når man lige får skåret lidt grønt til eller måske finder lidt ekstra godt pålæg.
Du behøver heller ikke sætte dig fast på hvilke dage du/i laver hvad, men lav i stedet en liste for ugen, som du kan plukke fra
Hvis du f.eks. nøjes med at tænke på “varm madlavning” et par gang om ugen, så kan en plan f.eks. se sådan her ud:
Lav gerne rigelig på madlavningsdagene, så der kan spises rester 1-3 dage efter.
Sørg for at få købt det meste ind, så det kun er lidt småtterier der måske skal suppleres med 😊
Sæt ambitionerne ned, og ta’ den med ro. Det giver i sidste ende overskud og gavner dig og din sundhed på alle mulige måder.
3 GODE RÅD :)
1️⃣Når du sætter dig ned og laver madplan, så sørg for du har en liste du kan plukke fra, en liste med alle de retter du forholdsvis nemt kan lave, så du ikke skal sidde og google opskrifter og inspiration hver gang.
2️⃣Lav madplanlægning når du er sulten
3️⃣Køb ind når du er mæt
God fornøjelse med planlægningen 🤗
Bedste hilsner fra Ulrikke
Prof. bachelor i sundhed & ernæring, metakognitiv psykoterapeut & cert. psykologisk coach
Speciale i vægt/spiseadfærd, stress & angst
PS.
Kan du genkende det her med, at du ofte tænker NU skal det være, NU skal jeg i gang med at leve sundt, spise masser af grøntsager, mindre sukker og i gang med motion …..og så holder det cirka en uges tid 😐
Så vil jeg anbefale, at du tager det korte online kursus ”Nå dine mål, få lagt en plan der holder med de rigtige skridt”.
Her får du i 2 korte moduler meget vigtig viden - og hjælp til hvordan du får grebet det rigtigt an, så det bliver nemt og holdbart.
👉Du kan enten købe fri adgang i min. 2 år med et éngangsbeløb på 220,-
👉Eller blive medlem af velvære-universet for 49,- pr. md, hvor der også er fri adgang til kurset + andre kurser, hjemmetræning, yoga, mv. (der er ingen binding, kan opsiges fra dag til dag).
Slotsmarken 18
2970 Hørsholm
Tlf. 24 24 16 36
administration@vaegttabsklinikken.dk
UB Praksis
CVR.nr. 41621540
Copyright ©