Nyhedsbrev - februar 2024


Er du i tvivl om du spiser på følelser?

Mange er i tvivl om hvad der er "normalt" og hvornår der egentlig er tale om et problem 🤔


Vi spiser alle sammen lidt på følelser engang imellem, men det er graden og typen af følelsesspisning, der er afgørende for, om der decideret er tale om et problem, der skal behandles.


At spise på følelser i en grad hvor det kræver behandling, leder som regel også til overspisning.

Grænsen for hvornår det er et problem og ikke er, kan være ret flydende. 

F.eks. er det normalt at:

 

👉 ”Hygge” og ”selvforkæle” med lidt lækkert eller lækker mad i ny og næ.
Der er mange koblinger gemt i mad og søde sager, og de fleste forbinder det med hygge, omsorg, nærvær og fællesskab, som er nogle grundlæggende behov vi har. Vi er måske vokset op med, at vi altid spiste og hyggede med familien eller samledes om fjernsynet med lidt guf i weekenden. Eller man tog på en rigtig hyggelig tur ud og spise is eller på cafe. Der er rigtig mange koblinger i vores hjerne, som er medvirkende til, at vi kobler ordene ”hygge” og ”selvforkælelse” på, når vi taler om mad.

 

👉 En gang imellem, at få spist lidt for meget af enten mad eller snacks.
Det sker for alle i ny og næ, og det kan der være alle mulige grunde til, og det er ok, så længe det ikke er hele tiden.

Det kan være et problem når:


🛑 Man f.eks. flyver ud i køkkenskabet, køleskabet eller suser ned til købmanden når man bliver vred, frustreret, trist el. lign.


🛑 Man over en eller flere dage, går og trøster sig selv og småspiser hele tiden, fordi man er nervøs, trist, udkørt el. lign


🛑 Man indkøber store mængder mad og planlægger at spise det og går og ser frem til det


🛑 Man flere gange om ugen får spist til man ikke har det rart- det kan være både, mad, snacks og søde sager.

 

Hvis man kæmper med vægten, men ikke med hverken følelsesspisning eller overspisning, så er der en god chance for at man ”bare” er fanget i kurmentaliteten, som er den negative spiral de fleste havner i.

Her prøver man hele tiden en ny kur eller trend, man googler efter løsninger, man tænker ofte, at ”fra på mandag”, så skal jeg leve sundt og dyrke motion. Det er en ond spiral, som med tiden for de fleste medfører at vægten stiger. Den spiral er svær at bryde 

FORDI:   Det man helt instinktivt tror er løsningen, er faktisk problemet.

💚Hvad end du kæmper med, så er det vigtigt at få bugt med årsagerne og spisetriggerne. Det er vigtigt at arbejde med mindset og få brudt gamle mønstre. For alle kan opnå vægttab, der skal bare noget andet til end de fleste er klar over.

Der findes rigtig mange råd og forslag til ”hurtige vægttab” på markedet, men hvis du virkelig vil overvægten til livs, så skal der gøres et grundigt stykke arbejde og kikkes på meget andet end mad og motion. Til gengæld er resultatet langt mere end et vægttab, det er en kæmpe ro, madro og frihed i krop og sind.


🎯 Derfor er mine vægttabsforløb også altid over længere tid, og starter altid med et grundigt forarbejde.

Du kan læse mere om mulighederne her: https://vaegttabsklinikken.dk/Priser/forloeb-og-priser

 

Og så er du altid mere end velkommen til at booke en gratis afklaringssamtale. Det er helt uforpligtende, men så kan du få mit bud og anbefaling på hvad der vil være det rette for dig 🥰 Find link her: https://vaegttabsklinikken.dk/Priser/afklaringssamtale


Kh. Ulrikke 🤗 

Bachelor i ernæring,certificeret psykologisk Coach &
Psykoterapeut med speciale i vægttab/overspisning, stress, selvværd og angst

-- Online og fysiske forløb --Besøg Vægttabsklinikken.dk

Book en gratis afklaringssamtale

Online universet "Ro & Velvære"

Kurser Og Events Den Kommende Tid:

 

🌻Få mere Energi, ro og overskud

(Aftenevent – intro til metakognitiv terapi 22. februar kl. 19-21 - ONLINE)


Da jeg udover at være uddannet indenfor ernæring, også er uddannet metakognitiv psykoterapeut, så bruger jeg bl.a. metakognitiv terapi, til at få bugt med de bagvedliggende årsager, som f.eks. stress, bekymringer, tristhed, angst, uro, mv.


22. februar, holder jeg et lille minikursus i metakognitiv terapi (online). Det er Rettet mod mental trivsel generelt.


Vores mentale tilstand afhænger af hvordan vi tænker og hvilken adfærd vi har. I metakognitiv terapi lærer man at bruge mindre tid på de tanker der skaber problemer for os.

Det er en ret effektiv metode, som langt de fleste kan have stor glæde af, ikke kun i forhold til specifikke problemer, men som en tilgang til livet i det hele taget. Der er efterhånden rigtig god evidens og super gode resultater med metakognitiv terapi.


Det har for mig været en kæmpe redning, og også derfor jeg senere valgte at uddanne mig i metoden, og står også bag roihovedet.dk


Du kan læse mere og også finde tilmeldingslink her: https://roihovedet.dk/onewebmedia/Metakognitiv%20introaften%20online%20%281%29.pdf


Pris 290,- (Foregår via Zoom)

 

 

🌻 Boost dit selvværd, din power …og dit vægttab

(Heldagskursus –  11. april kl. 9-17, Frederiksdal signatur- og konference hotel i Lyngby)

 

Kom med til en hel dag med lækker forplejning, og lær hvordan du får et godt selvværd, hvordan du opnår et holdbart vægttab og hvordan du får sat ekstra power på det hele med din krop og din stemme.


Vægttabsklinikken og Stemme- og taletræner Lone B. Skovgaard er gået sammen og har skabt dette kursus.


Vi ved at krop og sind hænger uløseligt sammen og påvirker hinanden. Når vi tager fat i begge dele, så opstår der noget helt særligt. Oplev den powerfulde og stærke kombination når krop og bevidsthed møder hinanden.


   🌞 Jeg (Ulrikke fra Vægttabsklinikken) er specialiseret i selvværd, vægttab og overspisning. Selvværdet er fuldstændig afgørende for en god mental tilstand, og ikke mindst har det en kæmpe effekt på dit mønster og adfærd omkring mad og vægt. Jeg lærer dig hvordan du virkelig rykker dig ifht. dit selvværd, og hvordan du bruger det ifht. dit vægttab. Når vi arbejder med selvværdet, så rykker det også på vægten.


   🌞Lone er både stemme- og taletræner og succes coach, hun lærer dig at tale med power, en smuk klang og gennemslagskraft samt at bevæge dig let og flydende. Med stemme- og taleteknikker, lærer du at kunne stå op for dig selv og have power nok til at få sagt det, du gerne vil - også til dig selv. Du får teknikker til at spænde musklerne af og bevæge dig smidigt, yndefuldt (hvilket også er en form for kommunikation)


Da vi bestræber os på at holde det nærværende, er der kun et begrænset antal pladser


Læs mere og find også tilmeldingslink her: https://vaegttabsklinikken.dk/onewebmedia/Kursus%20selvv%C3%A6rd%20lang%20PDF%20%284%29.pdf